Benieuwd naar onze nieuwste partner op kantoor

accountant.nl-nieuws
drs.-Dumas-Bruin-RA
Acht vragen aan..

Dumas Bruin, 38 jaar

Vorige functie: 16 jaar bij EY, laatstelijk in de functie van senior manager assurance services
Huidige functie: 1 januari 2014 partner bij Spaarne Accountants & Belastingadviseurs te Haarlem

Wat was uw allereerste baan?

Ik heb van mijn 14de tot mijn 21ste in de horeca gewerkt; van keukenhulp tot barman. In de horeca heb ik al vroeg leren omgaan met veeleisende klanten, werkdruk en collegialiteit. Deze ervaringen gebruik ik nog dagelijks.

Het beste advies dat u ooit kreeg?

Volg je gevoel en stuur bij met je verstand. De eerste indruk is vaak de beste.

Speelde geld een rol bij de overstap?

Wel in de zin dat ik bij de inkoop mijn compagnons heb betaald voor het mooie kantoor dat zij in vier jaar hebben opgebouwd.
Niet in de zin dat beloning in geld geen reden kan zijn om een nieuwe uitdaging die volledig bij je past te laten schieten. Helaas zie ik om mij heen veel mensen die wel anders willen, maar niet doen omdat zij zekerheid boven uitdaging laten prevaleren.

Wie is uw grote voorbeeld?

Ik heb grote bewondering voor iedereen die zijn talenten volledig benut en daarbij ook aan het welzijn van anderen denkt. Dit kan een thuiszorgmedewerker zijn die dag en nacht klaar staat voor haar cliënten of een directeur van een onderneming die het belang van klanten en personeel voorop stelt.

Wat is de grootste mazzel uit uw carrière?

Ik ben er van overtuigd dat je geluk afdwingt; hoewel het soms lang duurt voordat je kan zaaien wat je hebt geoogst. Terugkijkend op mijn carrière zijn mijn schriftelijke AO tentamens wel een keerpunt geweest. Na 9 pogingen heeft mijn toenmalige mentor bij EY mij overgehaald om nog één poging te wagen; en met succes. Gek genoeg vind ik interne beheersing wel het leukste onderdeel van mijn beroep. Juist op dit terrein kunnen wij als accountants toegevoegde waarde leveren.

Stel u bent minister van Financiën, wat zou u als eerste doen?

Een lange termijn visie uitzetten waarin we de kracht van Nederland: kennis, innovatie en handelsgeest, verder ontwikkelen. Verder zou ik bij iedere nieuwe maatregel of wet eerst onderzoeken of het eigenlijke probleem wel wordt opgelost.

Als u geen accountant was geworden dan …?

Was ik waarschijnlijk als controller aan de slag gegaan in het bedrijfsleven. Sowieso houd ik mij niet zoveel bezig met ‘wat als’ vragen. Het gaat om de toekomst en het pakken van kansen en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Wat doet u als u niet werkt?

Dan besteed ik tijd aan mijn vrouw en dochters van 9 en 11 jaar. Ik ben vaak langs de sportvelden te vinden als de meiden moeten trainen of wedstrijden hebben. Zelf ben ik een waterliefhebber. Mijn passie ligt bij zwemmen, zeilen, wind- en kitesurfen. Tot mijn grote frustratie lijkt het wel altijd te waaien als ik aan het werk ben. De tevredenheid van mijn cliënten en het leveren van kwalitatief goed werk maken echter alles goed.